HTML

Külcsín és Belbecs

"Eddig csak az csinált a világban valamit, akinek nem voltak határozott tervei." (Oscar Wilde)

Friss topikok

Blog szépirodalom-őrülteknek

2009.02.12. 12:20 Scala

Offtopic: Nyűgök és számvetés (2.)

Az I. rész a notebook hálózati adapteréről szólt.

A II. rész következik ma, téma ugyanaz.

A helyzet fokozódik.

A lényeg, hogy visszatértem, a részletekkel még ma jelentkezem. Halál és guillotine az univerzális töltőkre, minden baj és szenvedés okzóira!!! Na de tényleg. Három hétig kellett nélkülöznünk egymást. Ez az egymást sok kapcsolatot fed:

1. a blog és Ti

2. a blog és én

3. a notebook és én

4. a net és a blog

5. más blogok és Scala

6. a készülőben lévő postok, főként a Vakság olvasónapló

Mindeközben a világ és az ország egyre lentebb a kezeleletlen problémákban, kétségbeejtő pénzimádatban, még inkább ürességben.

A fogyasztói társadalom gyermeke most fodrászhoz rohan, majd tornára, este visszatér és befejezi ezt a bejegyzést! Legyetek jók, öt könyvet is olvastam, amióta nem találkoztunk. Mindről mesélek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frissítés

Szóval az univerzális töltő - mint már ismeretes - csak úgy működött, ha Szabó Magda novelláskötete, vagy a kézfejem be volt szorítva alá, egy bizonyos szögben. Így ment ez három hónapon át - november-december-január -, így néztem végig a Szökés sorozat első évadát (huszonkét rész!), a Joeyból tíz részt, és Márai Sándor Eszter hagyatéka című regényének filmváltozatát.

Észrevettem, egyre nehezebben találom el a pozíciót, amiben tölt, illetve a gép töltődik. Erősen, mind beljebb és beljebb nyomtam... Elérkezett az a pillanat is, amikor egyáltalán nem sikerült töltődésre csiholni a notebook aksiját. Ereje kifogytával méltóságteljesen, de véglegesen lemerült.

Ekkor került a gép a szervízbe. Elsőre, a hallottak alapján, alábbiakat közölték:

1. a csatlakozó belseje az alaplaphoz kapcsolódik, nem érintkezési, hanem alaplaphibával veszik fel a gépet (puff neki, rosszabbul hangzik, mint a kis érintkezési zűr),

2. az ilyen hibák kivizsgálása a rejtett hibaforrások  miatt komplikált és időigényes, két hetet fog igénybevenni a szervízelés (na ez a része, már akkor is, de utólag is cöcöcö...)

3. nem márkatartozéktól szigorúan tartózkodjunk, sokkal többet árthat, mint amennyit használ, vagy olcsóbb (észrevettem magamtól is, köszi...)

4. várhatóan negyvenezer forintba fog kerülni a javítás, a HP hálózati adapter még plussz 20 000,- Ft. (Ez azért enyhén szólva ledermesztett.)

5. telefonálnak amint elkészültek, két hét maximum.

6. végül udvariasan, de igen határozottan tudatták, hogy a hátsó csavarok kiszedése komoly hibaforrás lehet! Nemcsak, hogy egy megadott sorrendet kell követnie, de módszere sem egyszerű, és házilag az összes csavar eltávolítása - amint jelen esetben is történt - általában sikertelen. Hmmm.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eltelt a két hét, semmi hír a szervízből. Úgy képzelem, hogy ezek a helyek akár a régi autószerelő műhelyek: kényelmesen, hosszú határidővel munkálkodnak, amikor éppen kedvük szottyan. Ha meg pattogna, jól megijesztjük a palimadarat. Az az egy szerencséjük, hogy férjem intézte, nem került sor a velem történő beszélgetésre.

A tizenhetedik napon telefonos érdeklődésre közölték, hogy a gép a hiba miatt zárlatos lett, foglalkoznak a problémával, két nap múlva visszahívást kérnek. A tizenkilencedik napon tudatták, hogy megtalálták a hibát (!), újabb két nap türelem, addigra elkészülnek és lehet értemenni.

Tényleg kész lett. Tízezer volt a javítás, és ötezer a hálózati adapter felső része, ami eredetileg tönkrement.

Ami azt jelenti, eredetileg, októberben, csak azt az ötezer forintot kellett volna kifizetni, megrendelni a HP alaktrészt, és türelemmel várni, amíg megérkezik (kb. két hét).

Teljesen feleslegesen költöttünk kétszer 12 500,-Ft-ot univerzális töltőre + javításra 10 000,- Ft-ot. A hibát az univerzális töltő nem egészen precízen csatlakozó feje okozta. Utálom az így kidobott pénzt, azért is mert fejemben eredeti szándékom alapján, ez a megoldás volt, csak az én drága férjem nem akarta még októberben, hogy oly hosszú ideig (két hét, amíg megjön a HP cucc) gép nélkül legyek. Nagyon szép és megindító szándék, boldogan el is fogadtam a gyors megoldást. Sajnos ebbe torkollott. 

A tanulság: ne vegyetek notebookhoz univerzális hálózati adaptert! Legalábbis a Saturnban kapható Kensington márkájút biztos ne!

Ha véletlenül sikerült Saturnnal lenyeletnem valami visszacserélés, levásárlás, szavatosság balhét, beszámolok. Addig is üdv a notebookosoknak. 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr75856284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2009.02.13. 00:04:36

Köszönöm. :-)))
Végülmoziztam tesómmal este, ésolyan hosszú volt a film, hogy csak most értem haza. Benjamin Button különös élete, nekem tetszett, megható részletek, de nem hatásvadász és meseszerű.
Sok, rengeteg Oscarra jelölték. Meglátjuk.
A postot meg csinálom, amint tudom.
Tök jó lett a hajam viszont! ;-)

Hangkert · http://hangkert.blog.hu 2009.02.15. 00:24:46

Szépek a képek is. Esetleg a hajadról is feltehetnél egyet;)

Scala 2009.02.15. 11:11:28

@Hangkert: Azóta már voltam úszni... :-)
Ha jó lesz a febr. 28-i beszárítás, majd kapsz egyet privátba. ;-)